Платформа на адвокат Юлияна Рангелова, кандидат за кмет на община Пловдив, в

...
</TD
>Платформа на адвокат Юлияна Рангелова, кандидат за кмет на община Пловдив, в
Коментари Харесай

Адв. Юлияна Рангелова: Пловдив се нуждае от нова политика в културата и туризма

Платформа на юрист Юлияна Рангелова, претендент за кмет на община Пловдив, в сферата на културата и туризма 

Пловдив постоянно е имал водеща роля в страната и се е оформил като столица на културата и туризма на България. Градът се утвърди като културен и туристически център след провеждането на конгреси като  Европейски месец на културата 1999 и Европейска столица на културата – Пловдив 2019 . За опазване и насърчаване на основната роля на Пловдив в тези области са нужни още старания. Пловдив се нуждае от нова политика в областта на културата и туризма.

Аз и моят екип ще работим преди всичко за възстановяване на връзката сред Общината, неправителствения бранш и жителите, с цел да могат да бъдат осъществени всички положителни хрумвания в региона на културата и туризма.

Една от значимите тематики е построяването на  Дом за Пловдивската опера . Недопустимо е една потвърдила себе си културна институция, получила интернационално самопризнание на най-престижните подиуми, да няма своя постройка. Осъдително е, че досегашните ръководещи не са подхванали нищо, с цел да трансформират това състояние. Пловдив има потребност от филхармоничната музика и ние, като дейни и инициативни жители, е належащо да търсим способи за основаване на естествена и стимулираща креативната активност среда. С построяването на Дом за Пловдивската опера ние ще имаме опция да култивираме у младежите естетически усет, както и обич към класическата музика.

Трябва да споменем и протичащото се с  Концертна зала . Ремонтът и реконструкцията й са в застой. Въпреки че Министерството на културата е водещата институция, ние, пловдивчани, не трябва да оставаме безразлични към равнодушието и нехайството. Пловдивчани заслужават да имат съвременна зала с подобаващата звучност и съоръжение, с цел да могат да се любуват в цялост на симфоничните концерти.

По отношение на туризма и в директна връзка с културата и капацитета, който има градът ни, предлагаме целенасочена и дейна политика за създаване, развиване и разпространение на бранд “Пловдив " като целогодишна туристическа дестинация от международен мащаб. Подход, учреден на партньорство сред обществения бранш, държавните и общинските институции, частния бранш и неправителствените организации, и който генерира работни места, основава благоприятни условия за развиване на предприемачеството, дълготрайни стопански и обществени изгоди, усилва приходите от туризма. От икономика на услугите  туризмът да се трансформира в  стопанска система на прекарването , при която водещи са туристическите атракции, анимацията и предлагането на национални туристически специфики.

В този проект Пловдив има капацитет да бъде разпознаваема дестинация в международен мащаб от позиция на разбирането ни за  бранд , т.е. да се сътвори възприятие за дестинацията.

Кои са проблемите, възпрепятстващи развиването на туризма в града ни?

Най-голямото неодобрение у туристите при използването на артикули, свързани с културния туризъм, провокира неналичието на един (или повече от един) от следните детайли:  оригиналност  (източник на извънредно преживяване),  ентусиазъм  (провокативно и стимулиращо въздействие),  страст  (провокира разнообразни емоции),  схващане  (за характера на обекта/събитието и неговата среда),  качество  (обслужване, насочено към потребителя).

Тези съставни елементи са в тясна връзка с построяването на профилирана инфраструктура. В доста случаи тя или липсва, или оборудванията са морално остарели, оферират се единични услуги, а информацията е лимитирана или незадоволително атрактивна.

Една част от предлаганите от нас  решения  са:

• Разработване на продуктова идея, основаваща се на модерни тематични интерпретационни подходи;

• Оборудване на обектите със съответстващи на концепцията модерни интерактивни уреди, с които да се основава пакет от разнородни услуги;

• Популяризиране на културните атракции измежду самостоятелните туристи и да се включват в културно-познавателни маршрути;

• Ефективна връзка на всички заинтригувани страни, включени в развиването на културния туризъм;

• Ангажиране на локални Неправителствени организации, общински управления и бизнес организации в създаването и реализирането на планове на културния туризъм, финансирани със средства по разнообразни програми;

• Максимално потребление на капацитета на " Летище Пловдив " ЕАД, който съгласно данните от " Стратегията за резистентен туризъм с България 2014-2030 година “ е 90% необработен.

• Необходимост от осъвременяване на методите на експониране и улеснение достъпа до туристическите обекти. Затова ние предлагаме да се сътвори съгласуваност и дигитализиране на туристическите обекти и услуги.

• Община Пловдив би трябвало интензивно да работи за реализирането на връзката сред другите типове туризъм: културно-исторически, винен, кулинарен, фестивален, събитиен, конгресен и конферентен туризъм.

Културата и туризмът в Пловдив вървят ръка за ръка. И това няма по какъв начин да не е по този начин, в случай че Пловдив е най-старият жив град в Европа.

.

Гласувайте с номер 64 в трите бюлетини!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР